آئین امضای تفاهم نامه کمیسیون ملی یونسکو-ایران و انستیتو تحقیقات تغذیه ای صنایع غذایی کشور


تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک علمی آموزشی و تحقیقاتی مابین کمیسیون ملی یونسکو-ایران، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور و دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی منعقد شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، این تفاهم نامه همکاری سه جانبه در مراسمی به امضای دکتر حجت الله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران، دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و دکتر امیرمحمد مرتضویان رییس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور رسید.

این تفاهم نامه همکاری سه جانبه در راستای گسترش فرهنگ غذا و ترویج غذاهای سنتی و بومی ایران و نشر آن در جهان مابین سه سازمان مذکور منعقد شد.

غذا یک جاذبه گردشگری قوی در ایران است / اهمیت اخلاق در آداب غذایی ایرانیان

دکتر حجت الله ایوبی دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو-ایران در این نشست گفت: اهمیت غذا و تغذیه امروز فقط برای تامین انرژی و تداوم زیستن نیست.

وی با بیان این که اخلاق همواره بخشی از زندگی ایرانیان بوده است به تغذیه آیینی، اهمیت اخلاق و نحوه برخورد با نعمت الهی غذا اشاره کرد و یادآور شد که امروز جهان نیازمند چنین دیدگاهی است و بی تردید علم بدون اخلاق جواب نمی دهد.

دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو-ایران افزود: غذا علاوه بر ابعاد فرهنگی دارای ابعاد سیاسی نیز است و  نوع غذا و آداب غذایی نشان از هویت یک کشور دارد .

وی با اشاره به گردشگری غذا به عنوان بخشی از گردشگری گفت: در سرزمین ما آداب و غذاهای متنوع بسیاری در مناطق مختلف کشور وجود دارد که می تواند به عنوان یک جاذبه گردشگری مطرح شود.

دکتر ایوبی در ادامه به شکل گیری شبکه شهرهای خلاق یونسکو اشاره کرد که برای ترویج همکاری میان شهرها به راه افتاده است و شهرها با پیوستن به این شبکه متعهد می‌شوند که فعالیت‌های مثبت خود را با هم به اشتراک بگذارند.

به گفته وی خوراک شناسی یکی از هفت حوزه خلاقی است که شهرهای خلاق یونسکو می توانند پوشش ‌دهند و یادآور شد که  از ظرفیتهای یونسکو برای عملیاتی کردن این تفاهم نامه استفاده می شود.

دکتر ایوبی با اشاره به دو شهر خلاق ایرانی که به شبکه شهرهای خلاق یونسکو پیوستند خاطرنشان کرد: بدون شک غذاهای بومی شهرهای مذکور می تواند در اجرای این تفاهم نامه  کمک کننده باشد.

وی با اشاره به راه‌اندازی دهکده غذا و شهر غذا در بسیاری از کشورها یادآور شد: بسیاری از شهرها این فرهنگ در حال احیا شدن است.

دکتر ایوبی با اشاره به رویکرد بازگشت به غذاهای خوب ایرانی به جای غذاهای فست فود گفت: همانطور که روح گردشگران خارجی در ایران با فرهنگ شعر و ادب فارسی و ایرانی تغذیه می شود با غذاهای ایرانی نیز می توان جسم آنان را تغذیه کرد.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران در خاتمه سخنان خود گفت: ایران سرزمینی پرافتخار از جهات مختلف است، ما به تاریخ ایران می بالیم و انشاءلله دست به دست یکدیگر داده و بتوانیم این سرزمین را آباد سازیم.

 

 غذا در فرهنگ ایرانی جایگاه ممتازی دارد / نقش مهم غذا در امنیت ملی کشورها

دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه نیز در این مراسم، امضای تفاهم نامه مذکور را باعث گشایش باب جدیدی در کشور برشمرد و با توجه به جایگاه ممتاز یونسکو در ساختار ارتباطات جهانی گفـت: انعقاد تفاهم نامه با یونسکو می تواند دریچه نوینی برای وصل به افق بلند فراملی و بین المللی باشد.

وی ضمن تقدیر از تلاش و پیگیری های دکتر مرتضویان و دکتر محمود عباسی در راستای انعقاد این تفاهم نامه افزود: غذا در فرهنگ ایرانی جایگاه ممتازی دارد و صرفا یک منبع تولید انرژی نیست. همواره غذا در کشور ما از دوران باستان و حتی پس از اسلام از یک قداست ویژه برخوردار بوده است.

رییس دانشگاه با اشاره به رویکرد مردم ایران و احترام آنان نسبت به مواد غذایی گفت: ایرانیان مواد غذایی را به عنوان تجلی برکت و موهبت الهی می دانند. به گفته وی در ایران صرف غذا آداب ویژه ای دارد و یک سبک و اسلوب فرهنگی اجتماعی را در برمی گیرد و برای گسترش مراودات انسانی می توان از آن بهره گرفت. دکتر زالی با بیان این که غذای ایرانی با ذائقه مردم بسیاری از کشورهای جهان تطابق دارد به رقابت فشرده جهانی برای احصای این میراث فرهنگی اشاره کرد.

رییس دانشگاه غذا را یک کالای فرهنگی در نظام اجتماعی کشور برشمرد که ابزار خوبی برای ترویج فرهنگ سلامت محسوب می شود و آداب غذا خوردن ، نشستن بر سر سفره و مجالست های درون گروهی ایرانیان هنگام تناول غذا را به عنوان یک ابزار تلقی کرد.

دکتر زالی با اشاره به نقش مهم غذا در سلامت افراد گفت: در طب ایرانی نقش و تاثیر غذا در سلامت، تاثیر آن بر روی مزاج‌های مختلف مورد تاکید قرار گرفته است، نحوه استفاده از مواد غذایی برای رسیدن به سلامت جایگاه ممتازی دارد و بسیاری از مواد غذایی می توانند نقش یک دارو را نیز ایفا کنند. رییس دانشگاه با توجه به کمبودهای غذایی در عرصه جهانی به نقش مهم غذا در امنیت ملی کشورها اشاره کرد.

وی افزود: با انعقاد این تفاهم نامه امروز شاهد شکل گیری مدل جدیدی از ارتباطات دیپلماتیک و گردشگری هستیم. یکی از زیرشاخه های گردشگری به سلامت برمی گردد که گردشگری غذا نیز زیر مجموعه ای از آن است.

رییس دانشگاه ابراز امیدواری کرد که با عملیاتی شدن این تفاهم نامه بتوانیم از ظرفیت های یونسکو در کشور برای بسط و گسترش این حوزه استفاده کنیم.

 

 غذا؛ زبان مشترک همه فرهنگها

در ابتدای این مراسم دکتر مرتضویان رییس انستیتو با اشاره به اهداف انعقاد این تفاهم نامه گفت: غذا زبان مشترک همه فرهنگ‌ها است که می تواند در نشر و اشاعه فرهنگ ایرانی و اسلامی نیز سهیم باشد.

وی یادآور شد: تفاهم نامه مذکور می تواند در راستای احیای غذاهای سنتی و بومی ایران، ترویج فرهنگ غذایی سنتی و بومی ایران، نشر و اشاعه آنها به جهان و ارتباط آن با طب سنتی و ایرانی موثر باشد.

به گفته وی استاندارد کردن رستورانهای ویژه ایرانی در اقصی نقاط جهان، تاسیس غذاکده بومی ایرانی مورد استفاده گردشگرها، تخصیص نشان تغذیه ای به غذاهای سالم و بومی ایرانی و اجرای برنامه های آموزشی  و پژوهشی می تواند در قالب این تفاهم نامه صورت گیرد.

در خاتمه این نشست تفاهم نامه همکاری مشترک بین سه سازمان به امضای دکتر حجت الله ایوبی، دکتر علیرضا زالی و دکتر امیرمحمد مرتضویان رسید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در این مراسم دکتر ایوبی و هیئت همراه، دکتر زالی رییس دانشگاه، دکتر امیرمحمد مرتضویان رییس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دکتر عباسی رییس مرکز تحقیقات اخلاق پزشکی و جمعی از مدیران و مسئولان دانشگاه و اعضای هیئت علمی انستیتو حضور داشتند.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!